1 Augustus 1980 startte Joop van Mourik als zelfstandig ondernemer.

Historie

Een gezonde toekomst op basis van een stevige historie

Op 1 augustus 1980 startte Joop van Mourik als zelfstandig ondernemer. De kerntaken? Financiële dienstverlening zoals hypotheken, financieringen en spaarzaken voor destijds de NMS (Nederlandse Middenstands Spaarbank) nu RegioBank.

 In 1981 kwam Joop in contact met bouwbedrijf Gebroeders Van Wanrooij, tegenwoordig Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen  dat in Lienden premiewoningen bouwde. Het klikte vanaf het eerste moment en zo kreeg Joop zijn eerste nieuwbouw woningen in de verkoop en tot op de dag van vandaag is de samenwerking  tussen beide bedrijven er nog steeds en hebben ze samen  voor honderden mensen onderdak verzorgd.

Direct expert in nieuwbouw
Door de jaren heen is er op vrijwel elke plaats in de Betuwe wel een nieuwbouwplan door Van Wanrooij ontwikkeld en steevast verkocht door Van Mourik. De eerste jaren werden er hoofdzakelijk nieuwbouwwoningen verkocht en later kwamen daar ook bestaande woningen bij. Hiermee werd de gezonde basis gelegd voor verdere uitbreiding.

Een stevige historie

De familie Van Mourik

Dat makelaardij de familie Van Mourik in het bloed zit, blijkt uit het feit dat van de jongere garde er inmiddels drie meewerken in het bedrijf. Dochters Jo, Bertine (op haar 22e al beëdigd als makelaar- Taxateur) en zoon Joop jr. lopen al jaren mee in het bedrijf en kennen alle in- en outs, dat is ze in dit geval echt “met de paplepel” ingegoten, want aan eettafel ging het altijd over huizen.

Hiermee is ook voor de toekomst de dienstverlening gecontinueerd en geborgd.

Wij Weten van Wonen.

Beëdigd als makelaar-taxateur

In de avonduren volgde Joop een studie voor makelaar. Met succes, want in 1987 werd hij beëdigd als makelaar-taxateur door de rechtbank in Arnhem.

Opening tweede kantoor

Op 3 juni 1988 volgde de opening van een tweede kantoor in Opheusden op basis van hetzelfde concept: makelaardij en financiële dienstverlening. Daarmee werd het werkgebied uitgebreid van globaal Culemborg tot en met Heteren tussen Rijn en Waal. Maar ook buiten dit gebied worden zaken gedaan. In 2005 werd in Opheusden in Swaenenstate een nieuw kantoor in gebruik genomen.

Allround NVM-lid

Naast aan- en verkoop van bestaande en nieuwbouwwoningen is Van Mourik ook al jaren bedrijvig met bedrijfshuisvesting en alle facetten die daarbij horen. Het kantoor is lid van de NVM en vanuit de kantoren in Lienden en Opheusden zijn dagelijks acht vaste werknemers en een aantal parttimers actief met alle facetten van onroerend goed.

Meer informatie

Maak gerust vrijblijvend persoonlijk kennis met ons

Neem de proef op de som en nodig ons geheel gratis en vrijblijvend uit om uit te leggen hoe wij onze beloften voor u waarmaken.

Neem contact op