Maak uw eigen buitenkeuken

Het fijne van de zomer is dat het leven zich voornamelijk buiten afspeelt. De frisse lucht, de vitamine D. We genieten er optimaal van. Helemaal in deze tijd, geeft een buitenkeuken u nog meer het gevoel van vakantie in eigen tuin. En zo’n buitenkeuken is helemaal niet zo heel moeilijk te realiseren. 

Maak een plan

Alles begint met het hebben van een goed plan en uitgewerkte ideeën. Internet staat er vol mee. Verzamel vooraf alle informatie die u nodig hebt om uw droombuitenkeuken te realiseren. Maak een moodboard, verzamel linkjes en plaatjes en maak een lijst van eisen en wensen waaraan de keuken volgens u moet voldoen. Denk aan voldoende werkruimte, de hoeveelheid opbergmogelijkheden, aansluitingen op gas en elektriciteit, waterpunten. Wilt u een heel uitgebreide versie of juist een basic keuken voor alleen de standaard werkzaamheden. 

De grote-tuin-veel-opties-buitenkeuken

Bent u een beetje handig, dan kunt u ervoor kiezen zelf een buitenkeuken te ontwerpen. Het voordeel van een eigen ontwerp is dat u zelf bepaalt hoe de keuken eruit komt te zien. U bepaalt de inrichting dus deze keuken past perfect in uw tuin en bij uw wensen. Op internet zijn genoeg bouwtekeningen te vinden om ideeën op te doen of om u op weg te helpen. Hebt u kleine kinderen, maak voor hen dan direct een miniatuurversie. Succes gegarandeerd!

De kleine-tuin-slim-ingericht-buitenkeuken

Is uw tuin niet geschikt voor een grote buitenkeuken met veel kastruimte, kies dan voor een compacte versie van hout. Met een gasbrander, mdf-platen en een lik meubelverf maakt u een compacte en praktische buitenkeuken. Plaats wieltjes onder de buitenkeuken en u kunt hem verrijden naar iedere geschikte plek in de tuin. Daarnaast heeft deze buitenkeuken ook ruimte om wat kleine spulletjes op te bergen, zoals uw kruiden en bakolie. Een houten greep geeft ruimte aan een theedoek en handdoek en het werkblad is precies groot genoeg voor het bereiden van een heerlijk eenpansgerecht. Compact en alles bij de hand. Bekijk hier een voorbeeld van een compacte buitenkeuken.

De weinig-budget-zo-klaar-buitenkeuken

Bent u niet zo heel handig en is uw budget klein, maar wilt u toch graag een buitenkeuken voor een kleine prijs, dan komt u al een heel eind met twee kistjes en een tafelblad, dat u ergens op de kop hebt getikt. Zet de kistjes op de grond en monteer daar met lijm of een paar schroeven het blad op. Klaar is uw buitenkeuken. Deze low-budget-variant kunt u zelf uiteraard naar hartenlust pimpen. Geef de kistjes een kleur en schuur het blad om er vervolgens een mooie lak overheen te verven. Door het plaatsen van wieltjes onder de kistjes is ook deze buitenkeuken eenvoudig te verrijden. Denk wel even om de hoogte van het blad. Is een kistje te laag? Zet er dan twee op elkaar, dan creëert u direct extra opbergruimte. Houd er ook rekening mee dat het blad niet te zwaar is. U wilt immers nog enkele spullen kwijt op het blad, zoals een gasbrander om te koken en spullen om uw eten voor te bereiden. 

Een buitenkeuken is er voor iedere tuin en garandeert gezellige zomeravonden. 

Deel dit bericht