Krappe woningmarkt? Zo komt u toch aan uw droomhuis

De krapte in de woningmarkt blijft nog wel even. Huizenprijzen blijven stijgen en daarbovenop is overbieden geen uitzondering meer. Hoe kunt u in deze krappe woningmarkt toch nog kans maken op uw droomhuis? 

Neem de tijd

Ondanks dat huizen in een recordtempo worden verkocht, is het wel belangrijk om de tijd te blijven nemen voor uw zoektocht. Het nemen van tijd gaat u juist helpen. Gemiddeld worden woningen op dit moment binnen 28 dagen verkocht. Een goede voorbereiding en goed beslagen ten ijs komen helpt u tijdens de zoektocht en besluitvorming. Geduld blijft altijd een schone zaak. Ook wanneer het lijkt dat u steeds net achter het net vist. Het risico bestaat dan namelijk dat u genoegen gaat nemen met minder. Dat wilt u in geen geval. Is dit het nét niet, kijk dan toch even verder. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Maak vooraf een wensenlijst

Als u dan toch concessies moet doen, bepaal dan van tevoren waarop u dat wilt doen. Op het moment zelf, wanneer u al in de woning staat, is het lastig op basis van ratio keuzes te maken. De emotie neemt de overhand met als gevolg dat u concessies gaat doen op gebieden die u later toch best belangrijk had gevonden. Maar ja, de tijd tikte toen door. Maak vooraf een wensenlijst en prioriteer deze. Bepaal vervolgens op welke van deze wensen u concessies wilt doen. Neem dan direct ook uw bestedingsruimte mee. Dan kunt u in het heetst van de emotionele strijd in ieder geval een beroep doen op het verstand dat u voor de bezichtiging nog had. 

Schakel een aankoopmakelaar in

Een aankoopmakelaar gaat u ook helpen in uw zoektocht. Met diverse tools en de juiste ingangen kunnen wij als aankoopmakelaar u begeleiden in het gehele traject. Wij geven u, naast een aanbod passende huizen, ook tips over hoe u in het bezit kan komen van uw droomhuis. Wij helpen u met de bezichtigingen, de onderhandelingen en zorgen ervoor dat het proces soepel verloopt. Waarom zou u het zelf doen, als u gebruik kunt maken van iemand die precies weet wat hij doet?

Een krappe woningmarkt stelt ons geduld op de proef en het valt echt niet altijd mee. Houd echter moed, luister naar uw gevoel en uw droomhuis is echt dichterbij dan u denkt.

Deel dit bericht