Gooit u niet graag spullen weg? Ga voor maximalisme!

Als het gaat om interieurstijlen, dan is de minimalistische stijl toch wel één van de bekendste stijlen. Strak, rustig en clean. Bent u nou iemand die helemaal niet houdt van dat ‘strakke gedoe’ of kunt u moeilijk afscheid nemen van spullen? Dan past maximalisme misschien wel in uw straatje!

Heel…veel…spullen
Less is more? Pff… more is more! Bij maximalisme kunt u haast niet te veel spullen hebben. Het enige gevaar van maximalisme, is dat het sneller chaotisch of rommelig kan ogen. Zorg er daarom voor dat er niet te veel spullen rondslingeren die niet bij het interieur horen. Op die manier blijft het beeld toch wat rustiger. Probeer ook om een paar hoofdkleuren te kiezen die u met elkaar combineert. Dit zorgt ervoor dat uw maximalistische interieur wel een bepaalde samenhang heeft.

Combineren to the max!
Hoe lekker is het dat u met een maximalistisch interieur niet vastzit aan één bepaalde stijl? U kunt prima die antieke stoel van oma combineren met moderne accessoires of meubelstukken. Het gaat er bij maximalisme vooral om dat u lekker uw eigen draai geeft aan uw interieur. Oud, nieuw, modern of Scandinavisch, u kunt het allemaal samenvoegen tot één maximalistisch interieur. Houd hierbij natuurlijk wel een beetje de gekozen hoofdkleuren in gedachten.

Klein beginnen
Spreekt de maximalistische stijl u aan, maar bent u toch een beetje bang dat uw huis een rommeltje wordt? Begin dan eerst eens met het toevoegen van enkele bijzondere eyecatchers. Kijk eens op zolder of u nog leuke dingen hebt opgeslagen die u weer tevoorschijn kunt toveren, of breng eens een bezoekje aan een kringloopwinkel of kleedjesmarkt. Werk stap voor stap naar uw maximalistische droominterieur!

Deel dit bericht